Εκκλησία της Ελλάδος Μυριόβιβλος - Βιβλιοθήκη ΕπικοινωνίαΠεριεχόμενα

ΜΗΝΥΜΑ

Προηγούμενη σελίδα


Μ Η Ν Υ Μ Α Π Ρ Ω Τ Ο Χ Ρ Ο Ν Ι Α Σ 2 0 0 3


Ο ΠΑΛΙΟΣ ΧΡΟΝΟΣ κληροδοτεί πολλά και σοβαρά προβλήματα στο νέο, προβλήματα που αφορούν στην όλη ζωή μας. Οι έχοντες στα χέρια τους τις τύχες του κόσμου τούτου δείχνουν αδύναμοι να τα αντιμετωπίσουν και να φέρουν την ειρήνη, τη δικαιοσύνη, την αγάπη και την ευημερία στον κόσμο. Τα κυριότερα προβλήματα όπως τα ζούμε είναι η ανεργία, η διαφθορά, η εγκληματικότητα, τα ναρκωτικά, η φτώχεια, το δημογραφικό.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ορθόδοξοι Χριστιανοί καλούμεθα να εντείνουμε τις προσευχές μας για να μη ξεσπάσει πάλι πόλεμος στη Μέση Ανατολή και προκληθούν χιλιάδες νέα αθώα θύματα. Καλούμεθα να προσευχηθούμε εντονότερα για να επικρατήσουν οι Χριστιανικές Αξίες και να ανέχεται ο ένας τον άλλον, να βοηθά ο πλούσιος τον φτωχό, να υπάρχει κατανόηση και αμοιβαίος σεβασμός της προσωπικότητας και της ετερότητας των ανθρώπων.

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ κληροδοτεί ο παλιός χρόνος έχουμε τρόπους να τα αντιμετωπίσουμε. Είναι η ψυχική μας ρωμαλεότητα κι αντοχή, η αυτοπεποίθηση των νέων μας, η θωρακισμένη από τις περιστάσεις πίστη του λαού μας, η στροφή των ανθρώπων προς τις πνευματικές αξίες, η κατάφαση της νεολαίας μας στους διαχρονικούς μας θεσμούς, όπως είναι η Εκκλησία, η Οικογένεια, η Δικαιοσύνη, ο Στρατός.

ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ της επιβίωσης μας ως έθνους το να γνωρίζουμε ότι έχουμε κληρονομήσει ένα τεράστιο πνευματικό θησαυρό που περιέχει πολύτιμες παρακαταθήκες δυνάμεως κι ελπίδας. Γνωρίζω πως μια μικρή φεουδαρχία απίστων στο τόπο μας λοιδορεί το θησαυρό τούτο. Όμως η πίστη μας στεριώνει και παράλληλα μας υπαγορεύει δράση και αντίδραση. Και η παράδοση μας κατευθύνει το λογισμό και τη σκέψη.

ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΜΠΤΕΣΘΕ από τα προβλήματα και τις δυσκολίες, διότι έχετε πιστέψει ότι ο Ιησούς Χριστός είναι ισχυρότερος από τον σκοτεινό κοσμοκράτορα. Γνωρίζω ότι γαληνεύετε όταν στηρίζεσθε στη πίστη. Μείνατε πάντα ενωμένοι με τον Ιησού Χριστό, μείνατε πάντα γεμάτοι ελπίδα και αισιοδοξία για τη ζωή. Μείνατε σταθεροί στη πορεία σας. Και ο Κύριος θα είναι για πάντα μαζί σας.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ

ΤΟ ΝΕΟΝ ΕΤΟΣ 2003 ΕΥΤΥΧΕΣ

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ

Ο Αθηνών Χριστόδουλος


Προηγούμενη σελίδα


 
«Κράτα γερά μέσα σου τα ζώπυρα της πίστεως που παρέλαβες από τους γονείς σου. Η Ελλάδα είναι η χώρα των μεγάλων αγώνων για την κατίσχυση των μεγάλων ιδανικών. Μην αφήσεις τη χώρα σου να χάσει το χαρακτήρα της και να μετατραπεί σε μάζα ανθρώπων, χωρίς συνείδηση, χωρίς εθνικότητα και χωρίς ταυτότητα. Μέσα σ' αυτή τη μάζα κινδυνεύεις να γίνεις ένα νούμερο, ένας αριθμός, να χάσεις την ελευθερία της προσωπικότητάς σου. Αδελφοί, μείνατε εδραίοι και αμετακίνητοι σε όσα μάθατε και σε όσα επιστώθητε. Μείνατε σταθεροί στην πίστη και στα ιδανικά του Γένους. Αυτό είναι το χρέος μας.»