Εκκλησία της Ελλάδος Μυριόβιβλος - Βιβλιοθήκη ΕπικοινωνίαΠεριεχόμενα

ΜΗΝΥΜΑ

Προηγούμενη σελίδα


ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ
ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

κ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ
ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣΑρ. Πρωτ.: 4013

Σεπτέμβριος 2002

Αγαπητά μου παιδιά,

Καλώς ήλθατε στην αγκαλιά του Σχολείου σας, στη στοργή των δασκάλων σας, στην αγάπη των συμμαθητών σας!

Γνωρίζω καλά πόσο σημαντικές είναι για σας οι διακοπές του καλοκαιριού αλλά και με πόση χαρά και ενθουσιασμό γυρίζετε στο Σχολείο, γιατί θα ξαναβρείτε τους παλιούς σας φίλους αλλά και γιατί θα μπορέσετε να κάνετε καινούριους.

Οι δάσκαλοί σας σας περιμένουν και είναι έτοιμοι να σας μάθουν πολλά και όμορφα πράγματα, γνώσεις που θα σας βοηθήσουν να γίνετε καλύτεροι άνθρωποι.

Παιδιά μου, το Σχολείο είναι μια μεγάλη οικογένεια. Για να γίνουν όλα όπως πρέπει, υπάρχει ανάγκη να έχετε αγάπη μεταξύ σας και διάθεση για συνεργασία. Οι δάσκαλοι και οι συμμαθητές σας είναι τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας και όλοι μαζί πρέπει να φροντίσετε ώστε η οικογένεια αυτή να λειτουργήσει σωστά.

Με τον αγιασμό που τελείται σήμερα σε όλα τα Σχολεία της χώρας μας, σε όλες τις σχολικές οικογένειες, ζητούμε και δεχόμαστε την ευλογία του Ουράνιου Πατέρα μας, του Θεού. Η αγάπη και η φροντίδα για όλα τα παιδιά Του είναι αυτά που μας βοηθούν να μαθαίνουμε, να προοδεύουμε, να αγαπάμε τους ανθρώπους και τη φύση γύρω μας, να ζούμε μια όμορφη ζωή.

Όμως, ακόμα κι όταν τα πράγματα δεν είναι τόσο ευχάριστα, ακόμα κι όταν η οικογένεια του Σχολείου σάς φαίνεται ίσως κουραστική και δύσκολη ή όταν μαλώνετε με τους συμμαθητές, τους δασκάλους, τους ανθρώπους γύρω σας, και τότε πάλι, παιδιά μου, να θυμάστε ότι όλοι μαζί ανήκουμε στην οικογένεια του Θεού κι ότι πρώτα απ’ όλα είμαστε φτιαγμένοι από το Θεό για να αγαπάμε τους άλλους.

Κοντά σε κάθε Σχολείο σχεδόν θα βρείτε μια Εκκλησία και κοντά σε κάθε Εκκλησία θα βρείτε ένα χώρο όπου θα μπορείτε να ξεκουράζεστε από τα μαθήματα, να παίζετε, να γνωρίσετε ακόμα περισσότερους ανθρώπους, να μάθετε πιο πολλά για την αγάπη και τη χαρά της φιλίας. Ρωτήστε τους δασκάλους σας, ρωτήστε τον Ιερέα της γειτονιάς σας κι ελάτε μετά το Σχολείο στις συντροφιές της ενορίας σας.

Καλή αρχή, παιδιά μου! Να μην ξεχνάτε πως το Σχολείο είναι ένας χώρος που σας προετοιμάζει για την υπόλοιπη ζωή σας. Αγαπήστε τον και να είστε σίγουροι ότι θα ωφεληθείτε πολύ.

Καλή δύναμη και στους δασκάλους και τις δασκάλες σας! Να είσθε δίπλα τους και να τους ακούτε, ακόμα κι αν καμία φορά αυτά που σας λένε σας φαίνονται βαρετά. Ό,τι κάνουν και ό,τι λένε το κάνουν γιατί σας αγαπούν και θέλουν να γίνετε άξιοι και ξεχωριστοί άνθρωποι. Προσευχηθείτε στο Θεό για αυτούς να τους έχει καλά και να τους φωτίζει κι εγώ θα προσεύχομαι για κάθε σχολική οικογένεια να έχει μία καλή χρονιά!

Με πατρική αγάπη,

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ

Προηγούμενη σελίδα


 
«Κράτα γερά μέσα σου τα ζώπυρα της πίστεως που παρέλαβες από τους γονείς σου. Η Ελλάδα είναι η χώρα των μεγάλων αγώνων για την κατίσχυση των μεγάλων ιδανικών. Μην αφήσεις τη χώρα σου να χάσει το χαρακτήρα της και να μετατραπεί σε μάζα ανθρώπων, χωρίς συνείδηση, χωρίς εθνικότητα και χωρίς ταυτότητα. Μέσα σ' αυτή τη μάζα κινδυνεύεις να γίνεις ένα νούμερο, ένας αριθμός, να χάσεις την ελευθερία της προσωπικότητάς σου. Αδελφοί, μείνατε εδραίοι και αμετακίνητοι σε όσα μάθατε και σε όσα επιστώθητε. Μείνατε σταθεροί στην πίστη και στα ιδανικά του Γένους. Αυτό είναι το χρέος μας.»